داريوش در ?? بهمن ???? (? فوريه ????) در تهران به دنيا آمد.پدرش, محمود اقبالي, از ملاکان آذربايجان بود. او دوران کودکيخود را در شهر ميانه, زادگاه پدر و ماردش, گذراند, درهمان دوران کودکي تنها خواهرش را, گيتي, که ? سال بيش نداشت, ازدست داد و اين حادثه موجب تيرگي هايي در رابطه پدر و مادرششد.
اولين بار صحنه را در ? سالگي, در مدرسه شهر آرا, به مناسبت جشنيتجربه کرد, بعد ها با خواندن ترانه براي دوستان و نزديکانش با تاييدهاو تشويق هاي صادقانه مواجه شد تا بعدها با اجراي چند ترانه درجشن هاي خانوادگي حتي از گروهي از افراد ناشناس و غيروابسته, در عرصه هنر خوانندگي, مورد تاييد قرار گرفت تاداريوش بيش از پيش روي به خوانندگي آورد.
سال ها بعد داريوش براي اولين بار از طريق فرستنده تلويزيون آموزشي آنزمان, به همگان معرفي شد تا دريچه اي تازه به درون يک دنيايرويايي و پر جازبه به روي وي گشاده شود.
بعد ها فرست هاي جديدي براي عرص وجود در يک زمينه ي وسيعتر فراهمگرديد. برنامه پرطرفدار زنگوله ها که در رديف محبوبترين برناه هاي تلوزيوني در آن زمان محسوب ميگرديد, به دليلعلاقه و توجه بيش از حد نسل جوان, زمينه ي مساعدي براي هنرنماييگروهي از خوانان مستعد و علاقه مند به کارهاي هنري در رشته يموزيک فراهم آورده بود.
داريوش به اتفاق کيوان و مرحوم افشين مقدم, در سال ????, گروه سهنفري خوانندگان جوان را متداول کردند. موفقيت اين گروه بهحدي رسيده بود که حتي براي اجراي برنامه در کاباره ها از آنان دعوت بهعمل مي آمد و بدينگونه پس از پخش صدا و تصوير آنان درراديو و تلويزيون, بخصوص برنامه ي ?/? , گام تازه اي بريپيوستن به گروه خوانندگان حرفه اي, پيشگماشتند. و اين در موقعيتي بود که داريوش اسم و رسمي به عنوان يکخواننده تازه نفس بدست آورده بود.
بهانه هاي استقلال طلبي و فعاليت فردي و تمايل به کسب عنوان و اشتهاربه عنوان يک خواننده ي منفرد, دلايل جدايي از گروه سه نفره بهدنبال داشت.( لازم به ذکر است که کيوان و افشين همواره به عنوانگروه ? نفره به فعاليت خود ادامه دادند.)
پس از جدايي از گروه ? نفره که به سبک ?/? مي خوانندند,داريوش شروع به خواندن ترانه هاي ملايم تر کرد, که در اين ميان ترانهي به من نگو دوست دارم متولد شد و به شکلي بي سابقه و دور ازميزان تصور و انتظار, ميان مردم گل کرد و پس از آن داريوشبه عنوان يک خوانده ي جوان, موفق به کسب هويت شد!
ترانه هاي بعدي داريوش تماما به سبکي کاملا غمگين و گاهياعتراض آميز درآمد, و پي آمدهاي نا گواري را از جمله زندانيشدن وي به دليل خواندن ترانه هاي سياسي به دنبال داشت.
داريوش بدون شک محبوب ترين خواننده ي مرد قبل از انقلاب بود, و اينمحبوبيت هم به اسيد و اسيد پاشي از سوي معشوقه وي کشيد. او باوجود محبوبيتش آنطور که بايد و شايد در تلويزيون فعاليت نداشت, بهگفته خود او که اعتقاد داشت پخش مکرر ترانه ها از راديو وتلويزيون موجب اکراه ميشود. نکته ي جالب اينجاست که داريوش درهيچ يک از شوهاي خود به دوربين نگاه نميکند.
داريوش علاوه بر هنر خوانندگي اشتياق زيادي هم به بازيگريدر فيلم هاي سينمايي داشت. او در اوج مشهوريتش در دو فيلم ياران(????), ساخته محمد دلجو و اميرمجاهد با اجراي زيباي ترانه ي ياران باصداي زيباي فريدون فروغي براي اين فيلم، و فرياد زير آب (1356) بههمراه فرزانه تائيدي و شهره و به کارگرداني سيروس الوند ايفاينقش کرد, و در اين فيلم دو ترانه فرياد زير آب و اجازه را نيز بهعنوان موزيک متن اين فيلم, مورد اجرا قرار داد. داريوش ترانه يزندوني,که جزو ترانه هاي سياسي او به شمار ميآيد, را براي فيلمگذر اکبر و زهره را براي فيلم رهايي خواند.
داريوش تحصيلات راهنمايي را در مدرسه فارابي کرج گذراند . يکي ازمعلمانش که آذري زبان بود، برنامه هايي در سالن هاي ورزشي ترتيب ميداد که داريوش در آن سالن ها ايفاي نقش مي کرد مدتي بعد داريوش بهتهران آمد و در دبيرستان مدائن تحصيلاتش را ادامه داد، چندينگذشت که به خاطر انشاي خيلي صادقانه اش از مدرسه اخراج شد . بعداين موضوع به دبيرستان آزادگان نارمک رفت . داريوش 2 سال ازتحصيلاتش را در دبيرستان شاپور شهر سنندج گذراند و هنوز هميادگاري داريوش بر روي يکي از درخت هاي سنندج موجود است بعد ازاتمام درس، کارخوانندگي را به صورت حرفه اي آغاز کرد اولين ترانهاي داريوش که در 17 سالگي اجرا شد ترانه پيمان شکسته بود کهساخته خود داريوش و شعر زيباي علي گزرسه بود، درسال 1349 زمانيکهداريوش 19 ساله شد به طور رسمي کار خوانندگي را با ترانه هميشهجاويد به من نگو دوست دارم آغاز کرد مساله اي که هميشه داريوش رادر کنسرت هايش رنج مي داد، رفتار پليس ها و بادي گاردهايبرگزار کننده کنسرت ها با هوادارانش بود که اين بي مهري ها باعثشده بود تا عشق حاکم بر سالن هاي کنسرت داريوش کم رنگ شود .
داريوش توسط آقاي حسن خياط باشي راهي تلويزيون شد و با آقاي فرشيدرمزي که در آن زمان کارگردان تلويزيون بود شروع به همکاري کرد .از آنجايي که در آن زمان مملکت پارتي بازي بود، داريوش را بهخاطر يه سري مسائل از تلويزيون اخراج کردند، در آن موقع شايد تنها يکيدو آهنگ از داريوش پخش شده بود . بعد از آن با ايرج جنتيعطائي آشنا شد و با او به راهش ادامه داد . بعد از ايرج با هنرمندانيچون حسن شماعي زاده (آهنگساز چشم من، دستاي تو و ...)،بابک بيات (آهنگسازخونه ،بن بست و ...)، بابک افشار (آهنگساز آلبوم نفرين نامه ) و اردلان سرفراز کار خويش را ادامهداد . داريوش با کيوان و افشين گروه شش و هشت را تشکيل دادند،ترانه هاي (شيطنت، چه خوبه آدم هميشه و ياد اون روزهاي شاد)مربوط به اين گروه مي باشد .
داريوش در سال 1351 زماني که 22 ساله بود به خاطر خوندن ترانه هاي(بوي گندم، بن بست، جنگل، علي کنکوري و خونه) باعث برانگيخته شدن خشم نظام شاهنشاهي شد و به زندان قصر افتاد ساواکبراي مدتي بدجوري پاپيچش شد و در سن 23 سالگيدوباره به زندان اوين افتاد براي داريوش قابل قبول نبود که به خاطر يکسري آهنگ و ترانه بايد مورد باز پرسي قرار گيرد .داريوش به خاطر خوندن اين ترانه ها 2 سال و 2 ماه در زندان بود که 6ماه را در سلول انفرادي سپري کرد .
داريوش علت محبوبيت خود را چنين بيان ميکند : سعي کردم خودمباشم، صادق باشم، سعي کردم با مردم رو راست باشم، و اين همان رازي استکه مي تواند هرکس را در قلب هاي مردم جاي دهد .
پاشيدن اسيد روي داريوش هنرمند محبوب ايران : مدتي تيتر اصليروزنامه ها و مجلات شده بود داريوش در اين باره چنين ميگويد يادمه روي صحنه بودم و داشتم ترانه ي نفرين نامه رو ميخوندم که يک دفعه احساس کردم که صورتم گرم شده بعد که متوجه شدمديدم زني با يک ليوان آبجو خوري روي صورتم اسيد پاشيده خوشبختانهدر مجاورت با هوا خاصيت اسيد کم شده و آسيب جدي بر من وارد نشد، نميدونم اين عشق بود، نفرت بود، چي بود که اين زن رو مجبور به اينکار کرد .
در کارنامه هنري 36 ساله او بيش از 200 ترانه ثبت شده و ايفاي نقش در2 فيلم ياران و فرياد زير آب تجربه سينمايي او مي باشد . جهان عرب باسبک غني او آشناست، از اين رو جايزه افتخاري فستيوال ويديو کليپدر بحرين به او اهدا گرديد. داريوش در شب مراسم از صلح و آزادي وامنيت در کشورهاي منطقه، مخصوصاً وطنش، پيام داد با اين آرزو کهمستبدين و ديکتاتورها از تاريخ پند بگيرند.
سال 2000 سال رويش داريوش : داريوش کارش را ادامه داد تا اينکه از2000 گفت سال 2000 سالي که همه از همهمه هاي يکي شدن به من شدنروي مي آوردند . ترانه سال 2000 که در آن زمان براي مردم غير باور وهمه زير لب مي گفتند: داريوش از چه ميگويد...؟ ازسقوط، از فرار، از شکفتن فلز آري غير باور بود در زماني که اوج محبتبود از سال 2000 بگويي، آري به شب هاي پر از قصه رسيديم بهسال 2000 وقتي که سال ميلادي داشت ورق مي خورد، بودند کساني که ترانه2000 را زمزمه ميکردند آن لحظه بر داريوش چه گذشت ...؟ امابر خلاف تصور سال2000ميلادي براي داريوش شروعي دوباره بود، بهتربگويم تولدي دوباره داريوش در اين سال توانست از دست اعتياد خلاصشود، بيماري که چندين سال دامن گير او بود اعتياد بيماري کهامروزه دامن گير جامعه ما شده، در مورد اعتياد سخن گفتنزياد است از سال 2000 داريوش دامنه ي فعاليت خود را وسيع تر نموده وبه حمايت از هموطنان دردمندش، که از بيماري اعتياد رنج مي بردند،سازمان مرکز بهبودي ايرانيان را، همراه ياران ديگرش تأسيس نمو د.با پايه گذاري بنياد آينه و عضويت در سازمان عفو بين الملل،فعاليت هاي اجتماعي او گسترده تر گرديد . او در اين راستامي کوشد تا با پيام بهبودي و ارائه آگاهي،پيشگيريي و مبارزه با همه آسيب هاي اجتماعي، بخصوص بيمارياعتياد، فضايي سالم براي هموطنان در آتش نشسته سرزمينش بوجود آورد .اما هنر منداني چون اردلان سرفراز، ايرج جنتي عطائي، فريد زولاندو ... از داريوش گفته اند که شنيدن حرفهاي آنان خالي از لطف نيست.
داريوش از زبان اردلان سرفراز : در مورد داريوش من يک کتاب 35 سالهميدونم، ولي مختصر مي کنم حرفم را جداي کيفيت هاي تکنيکي صداي داريوشکه بايد اساتيد موسيقي در موردش سخن بگويند، در مورد داريوش فقطاين را مي توانم بگويم که داريوش صداي زخميه سرزمين ماست .داريوش صدايي بوده که در طول 35 سال پا به پا و همگامترانه ي متعهد و بيدار ايران قدم برداشته و به قول دوست شاعرم، آقايفرهاد شيواني (به صدايي مي خواهم برسم که گلويش ني خونين شکايتباشد) که داريوش آن صدايي است که به اعتقاد من و ديگر همکارانمکه نقشي در ترانه بيدار و ترانه متعهد و ترانه مولف دارند در سرزمينمن بار عاطفي اين ترانه ها را داريوش به بهترين وجه به دوش کشيده و بهمردمي که مخاطبين اصلي هر هنر متعهد هستند رسانده و به سعادت کارهايداريوش يک به يک اگر مرور کنيم در کنار ما پاي مردانهايستاده و اين از نظرکيفيت هاي يک صداي متعهد . در انتها مي خواستمبگويم که داريوش واقعيت ترانه راستين و متعهد و ترانه بيدارايران هست، از آغاز تا به امروز، ترانه ي ماندني يعني آيينه ي رو درروي اجتماع و سرزمين من، نشانگر تمام کمي و کاستيها .
داريوش از زبان فريد زولاند : من افتخار اين را دارم که در حدود 35سال است با داريوش کار مي کنم و در طي اين مدت بهترين کارهاي خود راکه البته با صداي داريوش و اشعار زخم دار آقايان اردلان سرفراز، ايرججنتي عطائي و شهيار قنبري مي باشد را ساخته ام . داريوش به نظر من کسيهست که اعتبار مو سيقي ماست، اعتبار ترانه هست، ترانه بيدار، داريوشکسي هست که با صداش حقيقت را به رخ مي کشد، درد او درد مردم هست و دردترانه سرا و آهنگساز را خوب مي داند و به صورت درست و به صورتيکه لازمه به مردم ارائه ميدهد . داريوش کسي هست که ترانه را از صورتگل و بلبل و از صورت کوچه و بازاري به صورت جدي و اجتماعيدر مي آورد و مسائل اجتماعي و سياسي را بيان مي کند و داريوش به نظرمن بهترين پيام دهنده ترانه است. و من خودم از نظر احساسي و کاريوقتي که براي داريوش کار مي کنم، صداي او، رفاقت او، صداقت او، دروجود و احساس من وجود داره و صداش در گوشم مي خونه و برايشآهنگي رو مي سازم که در وجود من به وسيله ي صداي او نواخته ميشود و اين را هم مي دونم که اين پيام به طور صحيح به دست مردم وگوش مردم مي رسه .
اما مسئله اي که همه را حيرت زده کرد درخشش داريوش در سينماست، داريوشبا بازي در دو فيلم فرياد زير آب و ياران توانست در دنيايهنرپيشگي نيز خود را محک بزند آن هم چه محکي...! درفيلم فرياد زير آب که شايد بتوانم بگويم بارها و بارها اين فيلمرا ديده ام ولي هر بار ديدن آن تازگي خاصي براي من داشته وتوانسته است ارتباط جديدتري با من برقرار کند نيازي به خلاصهگويي داستان فيلم نيست چون مي دانم براي يک بار هم که شده،اين فيلم ها را ديده ايد و مي توانم حدس بزنم که پرده بهپرده ي اين فيلم را حفظ هستيد. اما مسئله اي که به واقعيتگرايي فيلم کمک مي کند تطبيقي از دنياي امروزي و دنياي ليلي ومجنوني سناريو است که در اين فيلم دردهاي جامعه به کنار رفته و عشق بهميان مي آيد . داريوش علاوه بر ايفاي نقش در اين دو فيلم در بسياري ازفيلم ها با صداي خود توانسته است به فروش بيشتر آن فيلم کمک کند، کهباز هم هنر داريوش است که من و تو را به پاي گيشه بليطفروشي مي کشاند .
داريوش در طي فعاليت هنري خود, قبل از انقلاب, بيش از ??? ترانه دربيش از ?? صفحه و کاست مستقل خود به موسيقي ايران عرضه کرد, و حضورکاملا فعالي نيز بعد از انقلاب داشته, و همچنان به فعاليت خودادامه ميدهد. دور از انساف نيست که اشاره اي داشته باشيم به تلاشي کهداريوش براي جوانان ايراني مبتلا به اعتياد و کمک هاي مالي بهنيازمندان داشته و دارد.
دو اجري ترانه ي شبخون ? و ?
زندوني
ياور هميشه مومن
نفرين نامه
جشن دلتنگي
به خود رسيدن
از تو
شقايق
دو اجراي گل بارون زده ي من ? و ?
و خورشيد خانوم آفتاب کن
موسيقي داريوش يادآور اين اميد و نويد است که با پشتکار، عشق،ايمان، و با يک هدف والا ميتوان وطن را دوباره ساخت، اگر چهبا خشت جان خويش .0
مشاهده پست مشابه :
دانلود نرم افزار Send Hit v2-افزایش بازدید واقعی وبلاگ وسایت شما
-
-
نمايه من
-
-
-
آخرين نوشته هاي من
- عکس های جدید وداغ شهرام محمودی + بیوگرافی شهرام محمودی
- یوگرافی مهران غفوریان + تصاویر مهران غفوریان
- بیوگرافی آیسان بازیگر سریال ایزل
- بیوگرافی آماندا سایفرد، بازیگر و خواننده آمریکایی (+تصاویر)
- بیوگرافی مریم حیدرزاده (+تصاویر)
- بیوگرافی مرتضی پاشایی همراه با تصاویر
- بیوگرافی فاطمه گل بازیگر سریال فاطمه گل
- بیوگرافی کامل آشا محرابی (بازیگر) + عکس
- عکس های جاستین بیبر + بیوگرافی کامل
- بیوگرافی عادل فردوسی پور
- زندگی نامه رضا عطاران
- بیوگرافی علی صادقی + عکس
- بیوگرافی جالب 4 خواهر هانیه توسلی + عکس
- رویا نونهالی در کنار همسرش
- بیوگرافی هیفا وهبی + عکسهای هیفا وهبی
- بیوگرافی دانیال داوری
- بیوگرافی اشکان دژاگه+عکسهای اشکان دژاگه
- بیوگرافی محمدرضا خلعتبری
- بیوگرافی وحید شمسایی+ تصاویر وحید شمسایی
- بیوگرافی مجید جلالی (مربی فوتبال)+تصاویر مجید جلالی
- بیوگرافی جکی جان (Jackie Chan)
- بیوگرافی نیکولاس کیج (Nicolas Cage)
- بیوگرافی ژان رنو (Jean Reno)
- بیوگرافی علی کریمی...+...(دورانٍ حضور در فوتبال)
- زندگینامه و بیوگرافی محمد علی کلی قهرمان بکس
- بیوگرافی علی لهراسبی خواننده محبوب ایرانی
- بیوگرافی و زندگی نامه علی دایی
- بیوگرافی رضا عطاران
- بیوگرافی مهران مدیری
- بیوگرافی کشتی کج کار معروف ( جفری نیرو هاردی )
-
-
طراح قالب: NEGASH.IR
ارائه کننده متفاوت ترين قالب ها براي سرويس هاي وبلاگدهي فارسي
-